Ha kísérletező kedvünkben vagyunk, és a pikánsabb, szokatlanabb ízektől sem riadunk vissza, muszáj kipróbálnunk ezt a laktató thai levest – és nyugi, nem megy rá a fél nap: kevesebb, mint egy óra alatt elkészül.
Hozzávalók:
- 2 evőkanál repceolaj
- 1 nagy hagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma feldarabolva
- 3 evőkanál vörös currypaszta
- 6 csésze alaplé (zöldség vagy csirke)
- 2 nagyobb édesburgonya meghámozva és felkockázva
- 1 konzerv egész paradicsom lecsepegtetve
- 1 és fél csésze vörös lencse átválogatva
- 1 konzerv kókusztej
- 1/4 csésze koriander
Elkészítés:
1. Hevítsünk olajat egy nagyobb fazékban és pirítsuk üvegesre a hagymát 5-8 perc alatt, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a vörös curryt is.
2. Öntsük fel a hagymákat az alaplével, dobáljuk bele az édesburgonyát, a lencsét és a paradicsomokat. Forraljuk fel és főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak – nagyjából 20 percig.
3. Tegyük kis lángra, és keverjük bele a kókusztejet! Ízesítsük sóval, borssal és korianderrel ízlés szerint!