Különleges köret: spenótos-sajtos krokettek

nlc | 2016. December 06.
Jól jöhet, ha a maradék krumplipürével kezdenénk valamit, vagy ha valami különleges ünnepi köretet akarunk elkészíteni!

Ha a krumplipüré már végtelenül unalmas, próbáld ki ezt a különleges krokettet: a spenót különleges ízt ad neki, a sok sajttól pedig finom lágy lesz – akár ünnepi köretnek is ideális!

 

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1. A krumplikat főzzük meg és krumplinyomóval zúzzuk össze! 

2. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, futtassuk meg rajta a fokhagymát, majd fonnyasszuk meg rajta a spenótleveleket. Ha kész van, vegyük le a tűzről és a spenótot vágjuk kisebb darabkákra!

3. Keverjük össze a spenótot a sajtokat és a spenótot – ha túlságosan száraz lenne a keverék, adhatunk hozzá egy kevés vajat vagy tejet!

4. Készítsük elő a tojásokat és a panko morzsát két külön tálkában. A krumplis keverékből formázzunk golyókat, forgassuk meg őket tojásban, majd a morzsában is, tegyük félre a kész kroketteket!

5. Olajban süssük ki a kroketteket, míg aranybarnák lesznek!

LiveEatLearn

Exit mobile version