Ha a krumplipüré már végtelenül unalmas, próbáld ki ezt a különleges krokettet: a spenót különleges ízt ad neki, a sok sajttól pedig finom lágy lesz – akár ünnepi köretnek is ideális!
Hozzávalók:
- 1/2 csésze olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 csésze friss spenót
- 3-4 nagyobb krumpli
- 1/4 csésze reszelt parmezán
- 1/4 csésze reszelt mozzarella
- 2 tojás felverve
- 1 csésze panko morzsa
Elkészítés:
1. A krumplikat főzzük meg és krumplinyomóval zúzzuk össze!
2. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, futtassuk meg rajta a fokhagymát, majd fonnyasszuk meg rajta a spenótleveleket. Ha kész van, vegyük le a tűzről és a spenótot vágjuk kisebb darabkákra!
3. Keverjük össze a spenótot a sajtokat és a spenótot – ha túlságosan száraz lenne a keverék, adhatunk hozzá egy kevés vajat vagy tejet!
4. Készítsük elő a tojásokat és a panko morzsát két külön tálkában. A krumplis keverékből formázzunk golyókat, forgassuk meg őket tojásban, majd a morzsában is, tegyük félre a kész kroketteket!
5. Olajban süssük ki a kroketteket, míg aranybarnák lesznek!