Egészséges ebéd: sült zöldséges kuszkusz

nlc | 2016. December 06.
Cserbenhagyott az ihlet gyors, egészséges, a munkahelyedre is magaddal vihető ebédvariációk terén? Érkezik az utánpótlás!

 Unod, hogy minden nap salátát viszel a munkahelyedre, vagy a büfében tudod le az ebédet? Akkor jól fog jönni ez a gyors, egészséges és laktató ebéd, amit fél óra alatt összedobhatsz előző este vagy aznap reggel is: a zöldségeket berakod a sütőbe, a kuszkuszt állni hagyod, te pedig közben elkészülsz a reggeli teendőiddel, és már indulhatsz is!

 Még több egészséges ebédötlet az NLCafén:

Sült zöldséges kuszkusz

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A zöldségeket kockázd fel. 
  2. Pakold a zöldségeket egy tepsire, szórd rájuk a fűszereket, valamint locsold meg őket 2 evőkanál olívaolajjal! 25 percre mehetnek a sütőbe.
  3. Eközben készítsd el a kuszkuszt: önts rá másfélszeres mennyiségű forró vizet, keverd hozzá a maradék olajat, és hagyd fedő alatt állni 15 percet!
  4. Ha megsültek a zöldségek, szórd meg őket a parmezánnal, majd keverd össze a kuszkusszal. Jó étvágyat!

Proper Tasty

Exit mobile version