Fejedelmi reggeli: tojásos egytál lazaccal és spenóttal

nlc | 2016. December 12.
Egy igazi villásreggelire való recept következik tojással, spenóttal és a felülmúlhatatlan lazaccal.

Vannak olyan ízpárosítások, amik összhangja egyszerűen megkérdőjelezhetetlen: ilyen a spenót, a lazac és a tojás találkozása is. A most következő receptet egy kiadós villásreggeli, vagy egy könnyű ebéd alkalmával is bevetheted – egyik esetben sem fogsz csalódni a mennyei ízekben!

Tojásos egytál lazaccal és spenóttal

Hozzávalók:

1 főre

Elkészítés:

  1. 160 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Egy kerámiatálba locsolj olívaolajat, dobd rá a spenótot, a felaprított fokhagymát, a sót a borsot. Forgasd össze, hogy a fűszerek és az olaj jól átjárják a spenótot! 
  3. A spenótra helyezd rá a lazacfilét, mellé pedig üss egy tojást. Sózd, borsozd őket.
  4. 20-25 percig süsd. Ha elkészült, locsolj egy kis citromlevet a lazacra, hagyd 5 percig hűlni, és aztán csak élvezd!

Goodful

Exit mobile version