Gasztro

Élet az omletten túl: két finom tojásos recept

Ha unod már az omlettet és a tükörtojást, de szívesen ennél valami tojásos ételt, akkor próbálj egy kicsit újítani. Hoztunk két receptet, amit akár már a hétvégén érdemes elkészíteni.

Csirkemájas omlettekercs

 

Élet az omletten túl: két finom tojásos recept

Tudom, tudom…csirkemáj…, de mi szeretjük! Vagyis én és a Tacsi Pajtások, a Párom még barátkozik vele. Töredelmesen bevallom, hogy a házi májas kivételével még nem ettük reggelire csirkemájat, de egyszer valahol el kell kezdeni.

Ma reggel – mint nálunk oly sokszor – tojás készült reggelire, én már akkor kitaláltam, hogy csirkemájjal készítem – ugyanis csak ez volt otthon és néhány szál újhagyma – amikor feltettem a Ház Urának a kérdést, hogy “rántotta legyen vagy készíthetem amit gondolok?”… a válasz szerencsére az volt, hogy “csináld csak, amit szeretnél”… szuper, ez az, gondoltam magamban, mert ha elhangzott volna, hogy májjal készítem, rögtön jönnek az előítéletek, de szerencsére zöld lámpa, kérdés nélkül… a legjobb opció! 15 perc alatt elkészült az étel, tálalás, fotó, “jó étvágyat!”… “uh, ez nagyon finom”… ez az ;)…. elismerés bezsebelve…. bezzeg, ha az elején elhangzik a kérdés, amire válaszolnom kell, hogy máj /tojás kombó! Az élet apró örömei… sokszor milyen apróságokon múlnak a dolgok! Nálunk ma így indult a reggel!

A recept a Gastrohobbi blogon olvasható.

Paradicsomszószban sült tojás

Élet az omletten túl: két finom tojásos recept

Az egyik legjobb dolog, ami a friss paradicsommal és fűszernövényekkel történhet, ha egy ilyen egytálételben végzik, pláne, hogy minden napszakban az asztalra kerülhet. Igazi rusztikus eledel. 

Habzsidőzsi van a hétvégén, és ahogy elnézem a hűtőm tartalmát, egész héten az lesz, mivel kaptam egy kosár friss zöldséget és gyümölcsöt egyenesen a  főnök kertjébőlkertből. Bőség zavara, legszívesebben mindennek egyszerre álltam volna neki. Mivel eredetileg is paradicsomot készültem venni és ezt az ételt megfőzni, így nagyon megörültem, hogy a piacig sem kellett elmásznom, kéznél volt hozzá minden.

A héten paradicsomos olasz kaja után böngésztem a neten, abból meg van ugye dögivel, de ez hozott lázba leginkább. Nagyon egyszerű, hamar megvan, igazi jolly joker fogás, mert tökéletes villásreggeli lehet valami  jófajta kiflivel vagy kenyérrel, gyors nyári ebédnek is tökéletes, mint ahogy könnyű vacsorának is beillik, és kenyér nélkül falatozva nem lesz belőle kalóriabomba.

Ha nincs kéznél ennyiféle fűszernövény, no para, elég csak az egyik, legideálisabb talán a bazsalikom, de ha van a kertben más is, ne sajnáljátok annál finomabb lesz. Főzzétek a paradicsomot olyan állagúra, amilyenre szeretitek, lehet krémesebbre, ha zavar a héja (én észre se vettem), akkor előtte forrázzátok le a paradicsomokat, a héjukat kicsit bevágva, és pár perc múlva szépen lejön. Persze végső esetben el lehet készíteni hámozott paradicsomkonzervből is meg szárított fűszerekkel, de így nyár derekán felesleges, hiszen minden kapható frissen és az ízben sem fogja utolérni ezt a verziót. Mindennap tudnám enni, asszem.

A recept a Pálmafa Project blogon olvasható.

 

 

 

Még több tojásos recept az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top