3 dolog, amire oda kell figyelned, ha halat készítesz

nlc | 2016. December 19.
Idén valamilyen hal kerül a karácsonyi asztalra? Ezekre a dolgokra érdemes odafigyelned!

1. Túl gyorsan fogsz hozzá…

Csak kikapod a halat a hűtőből, és már mehet is a forró olajba? Ha azt akarod, hogy a hal tökéletesen átsüljön, várd meg, míg a hűtőből vagy fagyasztóból kivéve, nagyjából 15 perc alatt átveszi a szobahőmérsékletet.

 

2. Nem figyelsz a szálkára 

Tudjuk, hogy azt mondták, tiszta, szálkamentes filé, de attól még lehetnek a halban apró darabkák, amik kellemetlenségeket okozhatnak a vacsoraasztalnál. Futtasd végig az ujjaidat a halfilén, és ha szálkás részt érzel, egy csipesszel húzd ki belőle!

3. Rossz körülmények között főzöl 

Csak belerakod a krumplisütésre használt serpenyőbe, vagy rádobod a rácsra, amin előtte hamburgereket grilleztél? Mindig tiszta, makulátlan felületen készítsük a halat, így szépen egyben marad, és az íze is tökéletes lesz!

PureWow

Exit mobile version