1. Túl gyorsan fogsz hozzá…
Csak kikapod a halat a hűtőből, és már mehet is a forró olajba? Ha azt akarod, hogy a hal tökéletesen átsüljön, várd meg, míg a hűtőből vagy fagyasztóból kivéve, nagyjából 15 perc alatt átveszi a szobahőmérsékletet.
2. Nem figyelsz a szálkára
Tudjuk, hogy azt mondták, tiszta, szálkamentes filé, de attól még lehetnek a halban apró darabkák, amik kellemetlenségeket okozhatnak a vacsoraasztalnál. Futtasd végig az ujjaidat a halfilén, és ha szálkás részt érzel, egy csipesszel húzd ki belőle!
3. Rossz körülmények között főzöl
Csak belerakod a krumplisütésre használt serpenyőbe, vagy rádobod a rácsra, amin előtte hamburgereket grilleztél? Mindig tiszta, makulátlan felületen készítsük a halat, így szépen egyben marad, és az íze is tökéletes lesz!