Gyakorlatilag semmi dolgod nincsen ezzel a pazar előétellel, mégis mutatós, ünnepi fogást varázsolhatsz az asztalodra. Az alap, hogy jó minőségű sajtból indulj ki, onnan már tényleg nem tudsz nagyot hibázni!
Hozzávalók:
- egy 220 grammos brie sajt
- 1/4 csésze fügelekvár
- 1/4 csésze szeletelt füge
- 1/4 csésze pisztácia apróbb darabokra vágva
- 1 narancs héja
- bors ízlés szerint
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál friss kakukkfű
- kenyér a tálaláshoz
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!
2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá a brie sajtot.
3. Egy tálban keverjük össze a fügelekvárt, a fügéket a pisztáciát és a narancshéjat, majd halmozzuk a sajtra a keveréket! 15-17 perc alatt melegítsük át a sajtot, hogy jó olvadós legyen!
4. Ha kivettük a sütőből, csurgassunk rá mézet, szórjuk meg kakukkfűvel, és melegen tálaljuk kenyérszeletekkel!
Még több különleges előétel az NLCafén:
- Karácsonyi menü: pikáns előétel, ami 5 perc alatt elkészül
- Főszerepben a sajt – 3 egyszerű és elegáns előétel karácsonyra