Ünnepi előétel: sült brie sajt fügével és pisztáciával

nlc | 2016. December 20.
Ezt a pofonegyszerű előételt pillanatok alatt összerakod, mégis egy puccos francia étterem hangulatát varázsolhatod vele az asztalra. Az ünnepi menübe is simán beleillik!

Gyakorlatilag semmi dolgod nincsen ezzel a pazar előétellel, mégis mutatós, ünnepi fogást varázsolhatsz az asztalodra. Az alap, hogy jó minőségű sajtból indulj ki, onnan már tényleg nem tudsz nagyot hibázni!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra!

2. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá a brie sajtot.

3. Egy tálban keverjük össze a fügelekvárt, a fügéket a pisztáciát és a narancshéjat, majd halmozzuk a sajtra a keveréket! 15-17 perc alatt melegítsük át a sajtot, hogy jó olvadós legyen!

4. Ha kivettük a sütőből, csurgassunk rá mézet, szórjuk meg kakukkfűvel, és melegen tálaljuk kenyérszeletekkel!

Még több különleges előétel az NLCafén:

PureWow

Exit mobile version