Ünnepi menü

Főszerepben a sajt – 3 egyszerű és elegáns előétel karácsonyra

A karácsonyi menü nem lehet teljes egy ütős, ínycsiklandó előétel nélkül, ami nem csak az étvágyat, az emelkedett hangulatot is megalapozza! Van 3 szuper, egyszerű, mégis elegáns tippünk.

 Már az egész karácsonyi menü összeállt a fejedben, csak az előétel hiányzik? Először is ne stresszelj rá: egyszerűen is készíthetsz szuperelegáns falatokat, amelyekkel lenyűgözheted a vendégeket! Most mutatunk három isteni vendégváró bekapnivalót, közöttük húsos és vegetáriánus változatokat is találsz. 

1. Sült szőlős, kecskesajtos falatkák

3 egyszerű és elegáns előétel, amit az ünnepi asztalra tehetsz

Hozzávalók:

  • 3 csésze szőlő, felekbe vágva
  • 2-3 szál rozmaring
  • 200 g krémes kecskesajt, egy kis mézzel keverve
  • 1 friss bagett
  • olívaolaj

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy tálban keverd össze a szőlőszemeket a felaprított rozmaringgal és egy kis olívaolajjal. Szórd rá egy tepsire, majd süsd 17-20 percig.
  2. Ha elkészült, vedd le a sütőt 170 fokra, és helyezd a bagettszeleteket egy tepsire. 7 percig pirítsd őket.
  3. Kend meg a mézes kecskesajttal a megpirult bagetteket, és púpozd rá a szőlőt. Tálald friss rozmaringgal!

2. Kolbásszal és kecskesajttal töltött gombafejek

3 egyszerű és elegáns előétel, amit az ünnepi asztalra tehetsz

Hozzávalók:

  • 18-20 db kisebb gombafej
  • 140 g kecskesajt
  • 3/4 csészényi felkarikázott, főtt kolbász
  • 1/4 csésze zsemlemorzsa
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 1 ek fokhagyma

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy tepsire tégy sütőpapírt, vékonyan kend meg olajjal.
  2. Mosd meg a gombafejeket.
  3. A sajtot keverd össze a kolbásszal, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel és a fokhagymával. Töltsd meg vele a gombafejeket. 
  4. Szórj a tetejükre még egy kis zsemlemorzsát és 15-18 percig süsd őket! Tálald melegen.

3. Édesburgonya korongok

3 egyszerű és elegáns előétel, amit az ünnepi asztalra tehetsz

Hozzávalók:

  • édesburgonya
  • fekete bab
  • feta sajt
  • koriander
  • lekvár, salsa vagy pesztó

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A meghámozatlan édesburgonyát mosd meg, majd szeleteld fel kb 1 centi vastag karikákra. Helyezd őket sütőpapírral borított tepsire, vékonyan kend meg a tetejüket olajjal. 30-35 perc alatt süsd őket aranybarnára!
  2. Ízlés szerint szórj a tetejükre babot, morzsolt feta sajtot, koriandert. Feldobhatod salsa szósszal, pesztóval vagy lekvárral is!

TheEveryGirl

Kiemelt kép: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top