nlc.hu
Ünnepi menü

Virslis falatkák - recept

Háromféle virslis falatka: ínycsiklandó ünnepi előétel

Könnyű, percek alatt kész és mindenki egyből rárepül.

Egy igazán egyszerű előételt mutatunk 3 verzióban a brit tévés szakácstól, Mary Berrytől. A fő hozzávaló a minivirsli (de akár minikolbászt is használhatunk). Még azoknak is gyerekjáték az elkészítése, akik csak ritkán merészkednek be a konyhába.

Baconbe tekert minivirsli

A baconbe tekert virslinek az a trükkje, hogy nyújtsuk ki a bacont (végigsimítva egy késsel), hogy még ropogósabbra süljön.

Egy hosszú baconszeletet harmadoljunk el, így egy szeletből 3 falatka is kijön. Miután felvagdostuk a bacont, mindegyik szeletkével burkoljunk be egy-egy minivirslit. Utána helyezzük egy tepsibe úgy, hogy a hajtott szélük legyen lefelé. Állítsuk 180 fokra a sütőt és süssük 25 percig.

minivirsli

Gyorsan elkapkodják ám az ünnepi asztalról! – Fotó: iStock

Minivirslik krumplipürével töltve

Süssük meg a minivirsliket és készítsük el a főtt krumplit. Törjük össze a burgonyát, reszeljünk bele sajtot, hogy még jobb legyen az íze. Töltsük habzsákba a krumplit. Vágjuk be hosszába egy kissé a virsliket és nyomjunk bele a krumplipüréből. Tálalás előtt hintsük meg egy kis pirospaprikával.

Mangómázas minivirslik

Ehhez szükségünk lesz mangó chutney-ra. Tegyünk belőle egy kanállal egy üvegtálba, adjunk hozzá  egy löttyintésnyit a szójaszószból, majd keverjük össze. Tegyük bele a virslicskéket és alaposan forgassuk meg benne, hogy jól bevonja a máz. Vegyük ki és tegyük egy tepsire, szórjuk meg szezámmaggal, majd rakjuk a sütőbe, hogy megpiruljanak. Tálalásnál akár a klasszikus barna szósszal is kínálhatjuk: belemártva még pompásabb lesz az íze!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top