Gasztro

Egyszerű, de előkelő előétel: polenta-falatkák datolyával és kéksajttal

Ez az egyszerű előétel különleges és mutatós, mégsem kell hozzá főzőtudomány. Ropogós bacon, édes datolya és egy kis pikáns kéksajt kerül az apró polentafalatkákra!

A kukoricadarából készülő polentát méltatlanul elhanyagoljuk étrendünkben, pedig ez az olcsó, egyszerű és tápláló étel kiváló eleme lehet különlegesebb fogásoknak is. Ez az előétel például annyira izgalmas, hogy simán kerülhet az ünnepi asztalra is!

Egyszerű, de előkelő előétel: polenta-falatkák datolyával és kéksajttal 

Hozzávalók:

  • 4 szelet bacon megsütve, apró darabokra vágva, lecsepegtetve
  • 3 és 1/2 csésze csirkealaplé
  • 1 teáskanál só
  • 1 csésze kukoricadara
  • 1/2 csésze kéksajt összemorzsolva
  • 1/2 csésze datolya kimagozva és apró darabokra vágva

Elkészítés:

1. Az alaplevet és a bacon zsírját keverjük össze, tegyük fel főni, és adjunk hozzá egy kevés sót. Fokozatosan keverjük bele a kukoricadarát, és kisebb lángon lassan kevergessük. 10 perc alatt főzzük készre!

2. Egy muffinforma aljába nyomkodjuk bele a kását egy beolajozott kanál hátával és tegyük a hűtőbe nagyjából 20 percre!

3. Melegítsük elő a sütőt, és vonjunk be egy sütőrácsot sütőpapírral, locsoljunk rá olívaolajat! Óvatosan vegyük ki a polentafalatkákat a muffinformából, halmozzunk rá bacont, kéksajtot és datolyát, és néhány perc alatt süssük meg, hogy a sajt kissé megolvadjon rajta!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top