Ha unod a csokitrüffelt: házi mogyoróvajas csokikosarak 5 hozzávalóból

nlc | 2016. December 21.
Még keresed a tökéletes ehető karácsonyi ajándékot? Van egy tippünk: készíts ellenállhatatlan, mogyoróvajas csokis kosárkákat mindössze 5 hozzávalóból!

 A házi készítésű csokik és bonbonok remekül megállják a helyüket mint ehető karácsonyi ajándékok. Most azoknak kedvezünk, akik nem tudnak betelni a mogyoróvaj és a csoki párosával és mutatunk egy olyan édességet, amit büszkén adsz majd ajándékba! Már ha kibírod, hogy ne fald fel addig! 

Mogyoróvajas csokikosarak 

Hozzávalók:

A csokis réteghez:

A mogyoróvajas réteghez:

Elkészítés:

  1. Egy hőálló edényben tedd 45 másodpercre mikróba az étcsokit és a kókuszolajat. Keverd hozzá a vaníliát.
  2. Bélelj ki egy muffin sütőformát muffinos papírokkal. A csokis keverék felét öntögesd bele a formákba. 15 percre tedd be a hűtőbe.
  3. Ezalatt készítsd el a mogyoróvajas réteget: a mogyoróvajat, a mézet és a kókuszolajat öntsd egy edénybe, és tedd mikróba 15 másodpercre.
  4. Oszd el a mogyoróvajas krémet is a muffinformákban, majd tedd vissza a hűtőbe 5 percre.
  5. Végül, öntsd fel őket a csokival, majd 1 órát pihentesd hűtőben.
  6. Ajándékozásig vagy fogyasztásig tárold hűtőben. 

Goodful

Exit mobile version