Szereted a tiramisut, de a babapiskótáért nem vagy oda? Próbáld ki, milyen, ha a híres desszert alapja banánkenyérből készül! A banánkenyér szaftos textúrája remekül megágyaz a mennyei tiramisukrémnek. Csak egyre vigyázz: a banánkenyér és a tiramisu találkozásából született desszert komoly függőséget okoz!
Banánkenyér-tiramisu
Hozzávalók:
8 adaghoz
A banánkenyeres alaphoz:
- 4 érett banán
- 200 g cukor
- 2 tojás
- 115 g vaj
- 1 tk. vanília kivonat
- 200 g liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- fél tk. só
- 100 g apróra vágott dió
A tiramisus krémhez:
- 700 ml tejszín
- 150 g cukor
- 2 friss banán
- 2 tk. presszó kávé
- 1tk. Amaretto likőr
- 4 ek. víz
- 30 g kakaópor
Elkészítés:
- 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
- A 4 érett banánt nyomkodd össze egy nagy tálban. Keverd hozzá robotgéppel a vajat, a cukrot, a tojásokat és a vaníliát.
- A lisztet, a sót és a szódabikarbónát egy szitán keresztül adagold hozzá, majd egy spatulával keverd bele a diót is. Öntsd egy sütőpapírral bélelt formába és süsd 60 percig.
- Ha megsült, és kihűlt, szeleteld fel, és a szeletek felét helyezd egy edény aljába. Kend meg őket a kávéval, opcionálisan a likőrrel is.
- Verj a cukorból és a tejszínből habot, és kend azt is a kenyérszeletekre.
- A banánt karikázd fel és szép sorban pakold a krémre. Erre jöhet még egy réteg banánkenyér majd egy újabb réteg tejszínhab.
- Végül szórd meg kakaóval és már készen is vagy!