Hétvégi menü pezsgőben úszó szilveszteri hétvégére

nlc | 2016. December 30.
Töltött káposztán, bejglin és zserbón túl, év eleji diétán innen: itt az év utolsó hétvégéje! Zárjátok méltó módon az évet, egyetek finomakat, hogy aztán legyen, ami felszívja a holnapi bulin a sok pezsgőt! 2016 utolsó hétvégéi menüje tálalva!

Az év utolsó hétvégéjén sem hagyunk cserben titeket, készültünk egy isteni hétvégi menüvel, ami tökéletes zárása lesz ennek az évnek. Voltak kedvenceink idén is: a fűszeres finomságokra épülő hétvégi menüt már többször elkészítettük, és ősszel nagy favorit volt a sajtimádók hétvégi menüje is, és bár sok különböző témát körüljártunk a hétvégi menükkel, most úgy döntöttünk, hogy nem tematizálunk, csak összeválogattuk aktuális kedvenceinket. 

Chiapuding kivivel és mandulával

Hozzávalók:

Keverd össze a hozzávalókat egy zárható edényben.Tedd hűtőbe egész éjszakára. Mézzel turmixolt kivipürével és száraz serpenyőben pirított mandulával tálald.

Lazacfilé narancsos-mazsolás kuszkusszal

Hozzávalók 4 személyre:

A kuszkuszt öntsük 3 dl forrásban lévő sós vízbe (ha van húslevesünk, abba), majd zárjuk is le alatta a gázt. Fedjük le és hagyjuk, hogy a kuszkusz megpuhuljon. Adjuk hozzá a mazsolát, a durvára vágott kesudiót, a narancs lereszelt héját, az apróra vágott petrezselymet, 4-5 kanál olívaolajat, sózzuk, frissen őrölt borssal ízesítsük. A lazacot pikkelyezzük le, tegyük tepsire, sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg a narancs levével és 2 kanál olívaolajjal. Szedjünk rá egy réteg kuszkuszt, és 220 fokra melegített sütőben süssük 20 perc alatt készre. A maradék kuszkuszt kínáljuk köretként! 

Csokis joghurthab

Hozzávalók:

A csokoládét kockákra törjük, 2 kockát félreteszünk, a többit kis lábasban vízgőz felett vagy alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, felverjük a habtejszínt. A joghurtot elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és az olvasztott csokoládét. Ízlés szerint még adhatunk hozzá mézet, majd poharakba adagoljuk, és hűtőbe tesszük. Tálaláskor a félretett 2 kocka csokit lereszeljük, és megszórjuk vele a krémet. 

Pezsgős rizottó

Hozzávalók:

Vízzel öblítsük át a rizst. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és pároljuk meg rajta a felaprított hagymát és a gombaszeleteket. Adjuk hozzá a rizst, keverjük át, pirítsuk, majd öntsük fel a pezsgővel.  Nagyjából két-három perc forralás után öntsünk hozzá fél pohár alaplevet (vagy vizet). Hagyjuk, hogy a rizs magába szívja, ekkor öntsünk hozzá megint fél bögre levesalaplét. Így, apránként adagolva keverjük hozzá a levest és főzzük puhára a rizst. Szórjuk meg petrezselyemmel és reszelt sajttal.

 

 

Exit mobile version