Sokan készítenek egyszerűen hot dogot szilveszterkor, de hogyan lehet apró trükkökkel igazán finom házi hot dogot csinálni?
Mi a jó hot dog titka!
Fontos, hogy a virsli nagyon jó minőségű legyen (használj juhbeles, marhahúsból készült virslit). Ha tudsz, készíts saját kifliket hozzá. És hogy mivel lehet feldobni ezt az egyszerű ételt? Szinte bármivel. Például készíts hozzá egy paradicsomos-hagymás ragut, vagy mustár helyett kínáld, mustáros-majonézes-tormás öntettel. Esetleg reszelj a hot dog tetejére ementáli sajtot, és told be néhány percre a sütőbe.
Virslinyalóka
Ne gondoljon senki valami korhatáros ételre!
Hozzávalók:
- 1 db tojássárgája
- ízlés szerint mustár
- 1 csomag leveles tészta
- 10 db (félbevágott) virsli
A leveles tésztát kinyújtjuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd csíkokra vágjuk, és körbetekerjük a csíkokkal a virsliket. Tojással megkenjük, majd 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Óvatosan beleszúrjuk a hurkapálcákat a tekercsekbe. (A hurkapálca szükséges eszköz.)
Virslis-hagymás lángos
Miért ne ötvöznéd a két kedvenc strandkaját szilveszterkor egyetlen ételben? Garantáltan imádni fogják a kicsik és a nagyok is.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 3 dkg élesztő
- 1 dl víz
- ízesítéshez őrölt bors
- 1,5 dl tej
- sütéshez + 3 ek olaj
- 3 vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 csipet + ízesítéshez só
- 1 ek cukor
- 10 (kettévágott) virsli
Langyosítsuk meg a tejet és a vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, a cukrot és egy evőkanál lisztet, majd hagyjuk felfutni kb. 15 perc alatt.
A lisztet, a sót és a tojást tegyük egy tálba, és a kovásszal gyúrjuk tésztává. A tésztát jól dagasszuk ki (lehetőleg kézzel), majd a félórás pihentetés-kelesztés után a dagasztást ismételjük meg. A felaprított hagymát a forró olajon pirítsuk meg, tegyük rá a sűrített paradicsomot, a sót, a borsot, egy fél evőkanál liszttel sűrítsük be, majd hagyjuk langyosra hűlni.
A tésztát lisztezett deszkán óvatosan nyújtsuk ki, vágjuk négyzetekre, 2 fél virslit helyezzünk bele, illetve rakjunk bele 1-1 kanállal a hagymás szaftból. Tojással kenjük meg a tészta széleit, és hajtsuk félbe. Forró olajban süssük ki.
Gombás-virslis rakott krumpli
Jó döntés ez a virslis étel, ha szeretnél egytálételt készíteni a szilveszteri falatkák helyett. A himnusz után egy gazdagon megpakolt, szaftos rakott krumplinak mindenki örülni fog.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 400 g laskagomba
- 400 g virsli
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 db tojás
- 125 g mozzarella
- 4 tk frissen reszelt parmezán
- 250 ml tejföl
- 100 ml tejszín
- só, frissen őrölt fekete bors
- frissen reszelt szerecsendió
- extra szűz olívaolaj
Ennek a virslis receptnek a folytatását ezen a blogon találod.
Virslisaláta
Főételnek talán kevés, de ha nem akarsz sokat enni szilveszterkor, akkor tökéletes ez a virslisaláta, ami 10 perc alatt kész! Virsli helyett akár krinolinnal vagy debrecenivel is elkészíthetjük.