nlc.hu
Gasztro
Baconbe tekert virslifalatkák

Kandírozott, baconbe tekert virslifalatkák szilveszterre

A virslit szinte mindenki szereti, ha pedig nyitott vagy valami újra, akkor ez a ropogós falatka lesz a kedvenced idén!

A cukornak és a baconnek köszönhetően nagyon ropogósak ezek a virslifalatkák. Ráadásul a cikk végén mennyei mártogatós recepteket is találsz, hogy minden adott legyen egy szuper virslis lakomához!

Hozzávalók:

  • 1 csomag minivirsli (vagy 2 csomag normális)
  • 60 dkg bacon
  • 1/2 bögre barna cukor
  • 1/2 tk. fokhagymapor
  • 1/4 tk. Cayenne bors
  • csipet só
Virslisfalatkák

Baconbe tekert virsli (Fotó: Youtube)

Így készül:

  1. Ha hagyományos virslit vettünk, akkor mindegyik vágjuk 3 kisebb darabra. A bacon szeleteket szintén vágjuk 3 egyenlő darabra.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  3. A virsliket tekerjük körbe a kicsi bacon szeletekkel, és egy fogpiszkálóval rögzítsük. Rakjuk őket a tepsibe.
  4. Egy tálba keverjük össze a cukrot, a fokhagymaport és a borsot. Egy kisebb kanál segítségével szórjuk a virslis falatkák tetejére. 
  5. 30-35 perc alatt ropogósra sütjük. (Sütőtől függően 180-200 fokon)

Csinálj mártogatóst a virslikhez!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top