A kaszinótojás receptjében megadott mennyiségből 24 fél vagy 12 darab egész töltött tojást készíthetsz. Ha a szilveszteri bulira érkező társaság nagyobb, készíts dupla mennyiséget.
A szilveszteri kaszinótojás hozzávalói
- 12 tojás
- 6 ek. majonéz
- 4 ek. tejföl
- 2 ek. mustár
- só, bors
- ízlés szerint metélőhagyma
- petrezselyemzöld
- őrölt pirospaprika
Így készül a szilveszteri kaszinótojás
A tojásokat a forrástól számított 7-8 perc alatt főzd keményre. A forró vízből kivéve öntsd le hideg vízzel, így egyszerűbb a tojásokat megpucolni.
Óvatosan vágd hosszában ketté a tojásokat. A sárgájákat üvegtálba szedd ki, a fehér részeket helyezd tányérra. A tojássárgákat villával törd össze, majd keverd hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt. Ízlés szerint sózd, borsozd, keverd hozzá az apróra vágott metélőhagymát is. A tojáskrémet töltheted nyomózsákba, és szépen dekorálva nyomhatod vissza a fehérjék közepébe. A kaszinótojásokat szórd meg kevés pirospaprikával és díszítsd petrezselyemzölddel.
Ha össze szeretnéd illeszteni a tojásokat, akkor értelemszerűen csak minden második felet tölts meg tojáskrémmel. Tedd rá a másik felet, és így helyezd a tányérra.
A kaszinótojások mellé kínálhatsz pirítóst vagy franciasalátát. Illik hozzá a majonézes krumpli vagy a majonézes kukorica is.
További töltött tojásos recepteket találhatsz az NLCafén
- Töltött tojás baconszalonnával megbolondítva szilveszterre is
- Készíts vagány töltött tojást a szilveszteri partira
- Szuper tojásos partifalatok szilveszterre
Fotó: Thinkstockphotos