Az újabb és újabb kajatrendeknek és a gasztroforradalomnak hála, az egészséges étkezés még sosem volt ilyen színes és izgalmas! A diéták alapját még mindig a saláták képezik, ám ezek a saláták egyszerre táplálóak és ínycsiklandóak, tuti nem maradunk éhesek utánuk. Ha szereted a quinoát, és a mexikói ízvilág sem áll távol tőled, imádni fogod a most következő receptet, amit a fekete bab, az avokádó és a mangó dobnak fel.
Quinoasaláta fekete babbal, avokádóval, mangóval
Hozzávalók:
6 főre
- 1,5 csésze quinoa
- 2 és 1/4 csésze víz
- só, bors
- 5 ek. lime-lé
- fél jalapeno chili paprika
- 3/4 tk. római kömény
- 1/2 csésze olívaolaj
- 1/3 csésze koriander
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 mangó
- 1 konzerv fekete bab
- 2 szál újhagyma
- 1 avokádó
Elkészítés:
- A megmosott, megszárított quinoát serpenyőben, közepes láng fölött pirítsd át, 5-7 percig. Öntsd rá a vizet, sózd, és forrald fel! Ezután vedd takaréklángra és gyakori kevergetés mellett, nagyjából 15 percig főzd puhára. Hagyd kihűlni, 20 percen át.
- Az apróra vágott jalapenót tedd aprítógépbe, öntsd hozzá a római köményt, a lime levét, és egy kis sót. Aprítsd fel, majd tedd hozzá az olajat és a koriandert is, és keverd simára a gépben!
- A kaliforniai paprikát, a mangót és az újhagymát aprítsd fel, a babot csepegtesd le, és add őket a quinoához! Keverd hozzá a dresszinget is, és ízlés szerint sózd, borsozd, ha szükséges. Tálald avokádószeletekkel a tetején. Jó étvágyat!