Pofonegyszerű teriyaki csirke 5 hozzávalóból

nlc | 2017. Január 06.
Ez egzotikus hangzású "teriyaki"-ba már biztosan belefutottunk, az elkészítésével viszont nem biztos, hogy megpróbálkoztunk. Ez az egyszerű, 5 hozzávalós recept tökéletes első kísérlet lehet!

A japán konyha egyik remeke a teriyaki módszer, ami többnyire speciális szószban húsok (de akár zöldségek vagy tofu) elkészítését takarja. Ez a ragacsos mártás hagyományosan szójaszószból, mirinből és cukorból áll, de mi most olyan receptet mutatunk, ami kihagyja a picit bajosabban felhajtható és kölcségesebb mirint. Az íz így is szuper, a gyömbér és a szójaszósz kombinációja abszolút hozza az ázsiai ízvilágot a barna cukortól pedig szép karamelles lesz a hús!

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A felkockázott csirkét pirítsuk meg 1-2 evőkanál olajon egy serpenyőben, de épp csak annyira, hogy a külseje barnás színt kapjon – nem kell rendesen átsütni a húst.

2. Ezután adjuk a serpenyőbe a fokhagymát és a gyömbért, majd a cukrot és a szójaszószt is, és hagyjuk, hogy a mártás összeforrjon a hússal. Ebben a szószban főzzük puhára a húst!

3. A főzés végére nem szabad túl sok szósznak maradnia a serpenyőben, az a lényeg, hogy jól bevonja a húskockákat.

4. Tálaljuk némi szezámmaggal és karikára vágott újhagymával!

The Garlic Diaries

Exit mobile version