Tökéletes téli gyors vacsora: a világ legjobb melegszendvicse

nlc | 2017. Január 10.
Minden adva van a melegszendvicsezéshez: tél, hideg este, éhes család. Sokak szerint a croque monsieur a világ legjobb melegszendvicse, amivel mi most nem is vitatkozunk, csak gyorsan elkészítjük, főzünk mellé egy forró teát, és elégedetten hátradőlünk, ha mindenki jóllakott.

A francia croque monsieur-ről sokan azt mondják, hogy tökéletes harmóniában van benne a sonka-vaj-kenyér-sajt kvartett és megtestesít mindent, amit egy melegszendvicsnek tudnia kell, de azért vannak más jelentkezők is a világ legjobb melegszendvicse címére. Hogy melyik a legjobb, azt nem döntjük most el, de biztos, hogy a croque monsieur is bátran felsorakozhat a pasifogó melegszendvicsek közé.

Croque monsieur, a francia melegszendvics

Hozzávalók 6 adaghoz:

Egy evőkanál vajat megolvasztunk egy lábasban, hozzáadjuk a lisztet, és 2-3 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a tejet és a mustárt, és kevergetve tovább főzzük, amíg a keverék be nem sűrűsödik. Ha kétharmadára sűrűsödött, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tojássárgáját. Sózzuk, borsozzuk, és csipetnyi szerecsendióval fűszerezzük, majd hagyjuk kihűlni.

A kenyérszeletek mindkét oldalát megkenjük vajjal, és összeállítjuk a szendvicseket: két (kívül-belül) megvajazott kenyér közé kerül 2 szelet sonka, 1 evőkanál szósz és két szelet sajt. Egy evőkanál vajat megolvasztunk egy serpenyőben, majd aranybarnára pirítjuk benne a szendvicseket. 

 

Még több szuper melegszendvics recept az NLCafén:

Exit mobile version