Gasztro

3 pasifogó melegszendvics

Gyors, egyszerű, és csak egy kevés kreativitás kell hozzá, ráadásul nincs olyan ember, aki képes nemet mondani a nyúlós sajt és a ropogós kenyér párosának.

Az alapok

Összesütött sajtos szendvics

1. hozzávaló kategória neve:

  • szendvicsenként 2 szelet kenyér
  • valamilyen kence: majonéz, vaj, fűszervaj, vagy akár mustár is lehet libazsír
  • valamilyen zsíros, jól olvadó sajt (a trappista például pont ilyen) sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A kenyér belső oldalát megkenjük az általunk kiválasztott kencével, majd belehalmozunk annyi sajtot, amennyit nem sajnálunk. Jól felforrósítunk egy serpenyőt, a szendvicsnek azt a felét is bevajazzuk amelyiket először sütjük át. 2-3 percig sütjük úgy, hogy egy nehéz fazékkal lenyomjuk. Majd csere, de úgy, hogy az eddig sületlen oldalt is megkenjük vajjal. Újabb 2-3 perc és kész. Csípős savanyúsággal tálaljuk.  

 

Haladóknak:

A feladat egészen egyszerű, kenyér helyett leveles tésztát használunk, és serpenyő helyett sütőben sütjük. 

Sajtos-sonkás szendvics

Hozzávalók:

  • kenéshez vaj
  • nyers leveles tészta (nem bajlódunk, készen vesszük) leveles tészta
  • pár szelet sonka
  • zsíros sajt bele és egy kevés a tetejére sajt
Kategóriavacsora
Elkészítési idő10 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A leveles  tésztát kihajtjuk, és két egyforma részre vágjuk. Az egyiket vékonyan megkenjük vajjal és belefektetjük a sajtot és a sonkát, majd rátesszük a másik oldalt is. A hatalmas szendvicset kockákra vagy háromszögekre vágjuk és 200 fokos sütőben 15-18 percig sütjük, ameddig aranybarna nem lesz. Az utolsó 5 percben megszórjuk sajttal és rápirítjuk. 

 

 

Mindent bele:

Az ötletet az adta, hogy vacsoravendégek jöttek úgy, hogy nagyjából semmi nem volt otthon, csak 20 deka gomba, és a sarki közért meglehetősen leharcolt kínálata.

Rántottás-gombás-baconos szendvics

Hozzávalók:

  • pár szelet (lehet sonka is) bacon
  • ízlés szerint fűszerzett, vajon pirított gomba
  • fejenként két szelet kenyér
  • ízlés szerint készült rántotta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő15 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

 

A kenyerek mindkét oldalát megkenjük vajjal, majd serpenyőben 2-3 percig sütjük őket oldalanként. Ha megvagyunk, akkor a szendvicset a kép alapján összeépítjük, bacon-rántotta-gomba, majd melegen tálaljuk. Egy pohár sör vagy fröccs isteni mellé. 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top