Gyorsan elkészül, és bárkinek javasolhatjuk ezt az egyszerű paradicsomlevest függetlenül attól, hogy diétáznia kell, vagy csak gyorsan valami melegre vágyna. Elronthatatlan recept, amit még a gyerekek is játszva elkészíthetnek.
Hozzávalók a paradicsomleveshez
- 2 doboz/üveg 500 ml paradicsomszósz
- 5 dl víz
- 1 zöldségleveskocka (elhagyható)
- 1 szál zöldhagyma
- 1 ek fokhagymás olívaolaj
- 1 mk csípős paprikapehely (elhagyható)
- ízlés szerint só, bors
- 2 ek kókusztej (elhagyható)
Így készül a paradicsomleves
A gyors vacsorának is beillő paradicsomleves elkészítéséhez egészen vékonyan szeleteld föl a zöldhagymát. Az olajat kissé forrósítsd fel, dobd rá a hagyma fehér részét. Öntsd fel a paradicsomszósszal, add hozzá a vizet, a forrást követően a zöldségleveskockát. Ha még szükséges, sóval, borssal ízesítsd, végül a paprikapelyhet is add a leveshez.
Lassú tűzön forrald legfeljebb 10 percig, majd a forrásban lévő paradicsomleveshez keverd a kókusztejet. Forrald még egy percig, majd a tűzről levéve, a felaprított hagyma zöldjével megszórva kínáld.
Fotó: Pinterest