Krémes, spenótos édesburgonya-tészta kesudiószósszal

nlc | 2017. Január 18.
Csak egyszer kell kipróbálnod az édesburgonyából készült tésztát, és egy életre az egészséges finomság rabjává válsz!

Amíg tombol a tél, semmi meglepő nincs abban, hogy csak tésztát ennénk tésztával. Na és krémes szósszal. Vagy sajttal. Hogy a lélekmelengető komfortevések ne torkolljanak pluszkilókba, próbálkozzunk zöldségtésztákkal! Ebben az édesburgonyából készült tésztában, amit spenót és kesudiószósz tesznek még ellenállhatatlanabbá, egész biztos, hogy nem fogunk csalódni.

Krémes, spenótos édesburgonyatészta kesudiószósszal

Hozzávalók:

4-6 adaghoz

Elkészítés:

  1.  A kesudiót öntsd fel vízzel, takard le és hagyd 2 órát állni.
  2. Csepegtesd le, szárítgasd meg, majd tedd aprítógépbe a 3/4 csésze vízzel, a sóval és a fokhagymával. Dolgoztasd addig a gépet, amíg krémes állagú szószt nem kapsz.
  3. A meghámozott édesburgonyákat vágd nagyon vékony szeletekre, vagy spirálozó segítségével készíts belőlük vékony szálakat. 
  4. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban, és dobd bele az édesburgonyatésztát! 6-7 percig süsd. 
  5. Vedd le a tűzről és keverd hozzá a bébispenótot, ami pillanatok alatt megfonnyad majd benne.
  6. Keverd a tésztához a kesudiószósz és a bazsalikom felét, sózd, borsozd, önts rá egy kevés olívaolajat! Ha túl ragacsosnak találod, egy kis vízzel hígíthatsz rajta. Jó étvágyat!

pinchofyum

Exit mobile version