Süss töltött csirkét! Imádni fogod!

nlc | 2017. Január 22.
A sült csirke csak messziről tűnik bonyolultnak. Valójában egyszerűen előkészíthető, a munka javát a sütő végzi majd. Ma egy isteni finom töltött sült csirkét hoztunk, ami igazi téli finomságokkal készült.

Hozzávalók 4 személyre:

A káposztát gyaluljuk vékonyra. Olívaolajon dinszteljük meg a vékonyra csíkozott hagymát, adjuk hozzá a káposztát. Lefedve fonnyasszuk enyhén össze. Amikor kicsit már összeesett, adjuk hozzá a rúd fahéjat, a hámozott, lereszelt almát, a narancs reszelt héját, kifacsart levét, a reszelt gyömbért. Ízlés szerint keverjünk hozzá mézet és fehérborecetet. Sózzuk, 40 perc alatt pároljuk puhára. A csirkét tisztítsuk, kívül-belül sózzuk meg alaposan. A hasüregét tömjük meg a káposztával (a maradék káposztát tegyük félre), kenjük meg olívaolajjal a csirke bőrét, és lefedve, 180 Celsius-fokos sütőben süssük 2 órán keresztül. Vegyük le a fedőt a csirkéről, 220-230 fokon kezdjük el pirítani a bőrét. Amikor már szép piros, vegyük ki, kenjük meg mézzel, és tegyük vissza 4-5 percre a forró sütőbe. A maradék káposztával azonnal tálaljuk.

 

Exit mobile version