Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg egész csirke
- 1 kg fehér káposzta
- 2 szem édes alma
- 1 rúd fahéj
- 1 narancs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. frissen reszelt gyömbér
- fehérborecet
- só, frissen őrölt bors
- méz
- olívaolaj
A káposztát gyaluljuk vékonyra. Olívaolajon dinszteljük meg a vékonyra csíkozott hagymát, adjuk hozzá a káposztát. Lefedve fonnyasszuk enyhén össze. Amikor kicsit már összeesett, adjuk hozzá a rúd fahéjat, a hámozott, lereszelt almát, a narancs reszelt héját, kifacsart levét, a reszelt gyömbért. Ízlés szerint keverjünk hozzá mézet és fehérborecetet. Sózzuk, 40 perc alatt pároljuk puhára. A csirkét tisztítsuk, kívül-belül sózzuk meg alaposan. A hasüregét tömjük meg a káposztával (a maradék káposztát tegyük félre), kenjük meg olívaolajjal a csirke bőrét, és lefedve, 180 Celsius-fokos sütőben süssük 2 órán keresztül. Vegyük le a fedőt a csirkéről, 220-230 fokon kezdjük el pirítani a bőrét. Amikor már szép piros, vegyük ki, kenjük meg mézzel, és tegyük vissza 4-5 percre a forró sütőbe. A maradék káposztával azonnal tálaljuk.