Egy forró, gazdag csirkehúsleves nemcsak a testet, a lelket is átmelengeti, de ha a nagyi receptjei már unalmasak (isten bocsássa meg), kísérletezhetünk valami újdonsággal is! Ezt a levest egyrészt a cukkinitészta teszi különlegessé, másrészt a friss, zöldfűszeres citrusos íz! Télen forrón, nyáron langyosan, de egyébként akár mindennap tudnánk enni!
Hozzávalók:
- 2 ek. olívaolaj
- fél kiló csirkemellfilé felkockázva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma felvágva
- só és bors
- 3 répa meghámozva és felkarikázva
- 2 friss zellerszár felvágva
- 1/2 tk. szárított kakukkfű
- 1/4 tk. szárított rozmaring
- 4 csésze csirke alaplé
- 1 babérlevél
- fél kiló cukkini tésztának reszelve (ehhez van speciális eszköz, de hámozóval is megoldható)
- 2 ek. citromlé
- friss petrezselyem
Elkészítés:
1. A felkockázott csirkehúst sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés olívaolajon pirítsuk meg (nem kell teljesen átsütni), és tegyük félre!
2. Egy nagy lábasban hevítsünk olajat, futtassuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát, majd dobjuk rá a répát és a zellert is – hagyjuk őket átpuhulni kábé öt perc alatt. Fűszerezzük kakukkfűvel és rozmaringgal, majd öntsük fel az alaplével.
3. Az alaplébe dobjunk egy babérlevelet, majd vegyük le tüzet, és dobjuk be a cukkinitésztát is – főzzük puhára.
4. Végül jöhet bele a hús és két evőkanál citromlé is – addig főzzük, míg minden megpuhul, és összeérnek az ízek! Friss petrezselyemmel tálaljuk!