Padlizsános-babos mártogatós, amin több napig is elélhetsz

nlc | 2017. Január 23.
Indítsd a hetet ezzel az isteni zöldséges mártogatóssal, amit a munkahelyedre is magaddal vihetsz, hogy a nassolás is az egészség jegyében teljen!

 A mártogatósokat kár lenne csak bulikra és vacsorákra tartogatni. Egy finom mártogatós a  hétköznapokra is szuper választás – például munkahelyi vagy tanulós snack gyanánt. Most mutatunk egy babos-padlizsános krémet, ami nemcsak isteni, de egészséges is, ráadásul energiával is bőségesen feltölt!

Padlizsános-babos mártogatós

Hozzávalók:

4 adaghoz

Elkészítés:

  1.  230 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A padlizsánt és a paprikát vágd fel kockákra, és helyezd őket egy sütőpapírral borított tepsire. Locsolj rájuk 2 evőkanálnyi olívaolajat, valamint sózd, borsozd őket ízlés szerint. 20-25 percre mehetnek a sütőbe.
  3. A lecsepegtetett babot, a petrezselymet, a fokhagymát, a citromlevet és a fűszereket tedd aprítógépbe. Add hozzá a megsült zöldségeket is, majd indítsd be a gépet! Ha már elég darabosak, öntsd hozzájuk a maradék olívaolajat és keverd őket krémesre!
  4. Az elkészült mártogatóst fogyaszd friss zöldségekkel, pitával vagy teljes kiőrlésű keksszel. Hűtőben, lefedve négy napig tárolhatod.

Tasty

Exit mobile version