Napsugárszínű leves, borongós téli napokra

nlc | 2017. Január 27.
Ez az almás, kurkumás répaleves a legszürkébb téli napot is beragyogja!

Ráférne a hangulatodra egy kis napfény a reménytelen téli szürkeségben? Akkor a lehető legjobb helyen jársz: ez az isteni, napsugárszínű, lélekmelengető leves úgy tölt fel, és derít jókedvre, hogy közben az alakod is biztonságban marad! Gyönyörű színét a kurkumának köszönheti, de került még bele alma, répa, hagyma és egy kis kókusz is, a tökéletes ízharmónia érdekében. Íme:

Almás, kurkumás répaleves

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Hevítsd fel az olajat egy lábosban, majd dobd rá az almát és a hagymát. Addig főzd, amíg meg nem puhul – nagyjából 6-8 percig. Ezután add hozzá a fokhagymát, a kurkumát és kevergesd további fél percig, mielőtt hozzáadnád a répát, az alaplevet és a kakukkfüvet. Forrald fel, majd közepes lángon hagyd főni 20-25 percet, amíg a répa teljesen meg nem puhul.
  2. Hagyd hűlni 10 percen át a levest, majd öntsd át turmixgépbe, add hozzá a kókuszkrémet, sózd, borsozd és turmixold krémesre!
  3. Öntsd vissza a lábosba és forrald fel újra!
  4. Tálald melegen, egy kis pirított pekándióval és egy löttyintésnyi olívaolajjal. Jó étvágyat!

 

Thekitchn

Exit mobile version