Mennyei zöldséges lazactortácskák

nlc | 2017. Január 30.
A lazacból ezúttal nem egyszerű halszelet készül, hanem csupa finomsággal összegyúrt, mennyei tortácska!

A lazac fogyasztásának előnyeiről már többször zengtünk ódákat, de nemcsak az egyszerű halszelet formájában vihetjük be szervezetünkbe a jótékony Omega-3 zsírsavakat. Ha akarunk egy kicsit csavarni a tápláló alapanyagon, próbáljuk ki például ezeket a bájos tortácskákat, ahol a lazac mellé krémes sütőtök is kerül. A kis “fasírtok” önmagukban is elegendőek lehetnek egy könnyű vacsorához, de valami kellemes, friss salátával lesz teljes a fogás!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A friss lazacot alaposan mossuk meg, távolítsuk el a bőrét és vágjuk fel kisebb csíkokra!

2. Dobjuk egy nagy tálba, majd keverjük össze a tojással és a kókuszliszttel! Adjuk hozzá a sütőtököt és a fűszereket is, és alaposan keverjük össze az egészet!

3. A keverékből formázzunk pogácsákat, és forró olajban süssük ki őket, 3-4 percig mindkét oldalt! 

 

Cottercrunch

Exit mobile version