A zabkására mindenki úgy esküszik, mint a tökéletes reggelire. Ám akármilyen finom és sokszínű is, előfordulhat, hogy ha nap nap után fogyasztjuk, ráununk. De reggeli kását nem csak zabból készíthetünk! Sőt a praktikus, egész estés változatához is használhatunk más alapanyagokat. A mi tippünk a szuperegészséges quinoa, ami egy kicsit sűrűbb textúrájú kását eredményez, emellett pedig legalább olyan könnyen variálható és nem kevésbé ínycsiklandó, mint a zabkása!
Egész estés, csokis quinoakása
Hozzávalók:
1 nagy, vagy 2 kisebb adaghoz
- 1/3 csésze quinoapehely
- 1/3 csésze főtt quinoa
- 2 ek chiamag
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek csokis fehérjepor (elhagyható)
- másfél csésze növényi tej
- 1 ek juharszirup vagy méz
- a tálaláshoz: málnaszemek, csokireszelék, mandula- vagy mogyoróvaj
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót keverd össze egy zárható edényben.
- Tedd hűtőbe egész éjszakára, de legalább 60 percre.
- Fogyasztás előtt szórd meg a választott feltéttel. Egészségedre!