A legfinomabb téli recept: olasz babfőzelék

nlc | 2017. Február 04.
Nem kell attól kétségbeesnünk, hogy a tél a hüvelyesek és a gyökérzöldségek időszaka. Helyette inkább használjuk őket bátran, változatosan, izgalmasan, és hozzuk ki belőlük a lehető legtöbbet. Mi most egy olaszos beütésű babfőzelékreceptet szeretnénk megosztani.

A hüvelyesek különösen ilyenkor télen tesznek nekünk nagy szolgálatot, mert telis-tele vannak értékes tápanyagokkal, kitűnő fehérjeforrásnak bizonyulnak, és mint ilyenek nem hiányozhatnak a vegetáriánus étrendből sem. A babot is millióféleképpen felhasználhatjuk: készíthetünk belőle olasz minestrone levest, sóletet, paradicsomos babot, bablevest, chilis babot, babgulyást vagy akár a magyar konyha örök darabját, a főzeléket.Ez az eredetileg Közép-Amerikából származó növény rostban, A-, B-, C- és E-vitaminban is gazdag,, érdemes tehát elkészítenünk ezt a különleges babfőzeléket. Az elkészítés során, hogy megőrizzük a babfőzelék egészségtudatos jellegét, kerüljük a nehéz lisztes rántásokat. Helyette inkább önmagával, vagy kevés étkezési keményítő hozzáadásával sűrítsük a babfőzeléket.

Babfőzelék hozzávalói:

Babfőzelék elkészítés:

Exit mobile version