Ha csak egy avokádós édességet próbálsz ki, ez legyen az!

nlc | 2017. Február 27.
Tudod, mitől lesz még jobb a csokipuding? Hát az avokádótól!

 Néha nem árt kiképni a komfortzónánkból – a konyhában sem! Például ha alapvetően sós ételekben használt összetevőket adunk a desszertekhez (gondolj csak a cukkinis sütikre!), magunk is meglepődünk majd, milyen harmonikusan működnek együtt a különböző ízek. Az avokádó pedig egyenesen tökéletesen egészíti ki az édességeket: viszonylag semleges, lágy ízével és krémes állagával csak dobni tud az olyan klasszikus desszerteken, mint amilyen a brownie vagy a csokipuding. Próbáld ki te is!

Tökéletes csokipuding avokádóval

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Hámozd meg és darabold fel az avokádót, majd dobd a darabjait aprítógépbe.
  2. A kakaóbabon kívül minden hozzávalót adj hozzá, és keverd addig, amíg krémes állagú nem lesz.
  3. Keverd hozzá a kakaóbabot is.
  4. Oszd el 4 részre – akár az avokádó héjába is teheted –, majd tedd hűtőbe 30 percre. 
  5. Tálalás előtt szórd meg nagy szemű tengeri sóval és kakaóbabtörettel. Élvezd!

Popsugar

Exit mobile version