Ezt a kekszet még süsd meg ma!

nlc | 2017. Március 12.
Isteni finom ropogtatnivaló estére, vagy holnap a reggeli tea mellé. Magában a kókuszos keksz is remek, de a csokibevonattal tökéletes igazán!

 

Csokis-kókuszos keksz

Hozzávalók 15-20 db-hoz:

  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 6 dkg vaj
  • 2 csipet sütőpor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg porcukor

csokibevonat:

  • 5-8 dkg étcsokoládé
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az enyhén elhabart tojást és összekeverjük. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük, és a tojásos tál tartalmához adjuk. A masszát összekeverjük/gyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

 

A hűtőből elővett masszából diónyi gombócokat formázunk, a sütőpapírra helyezzük és tenyérrel enyhén ellapítjuk őket. 12-14 perc alatt készre sütjük, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Ha ez megtörtént, előkészítünk egy tálcát, ami be fog férni a hűtőbe, és sütőpapírt terítünk rá. Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, majd kb. félig belemártjuk a kekszeket, lecsepegtetjük a felesleget, és a sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük. Ha megtelt a tálca, hűtőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt megdermed a csokoládé.

 

 

Exit mobile version