Szénhidrátszegény “krumplisaláta” karfiolból

nlc | 2017. Március 13.
Ha a karfiolt készítjük úgy, mint a krumplisalátát szokás, egy alacsonyabb szénhidráttartalmú, mégis isteni tavaszi köretet kapunk!

Az olyan finomságokról, mint a krumplisaláta, akkor sem kell lemondanunk, ha a tavaszi diétánk alapszabályának a kevesebb szénhidrát elvet határoztuk meg. Na jó, krumpli pont nem került ebbe a salátába, de a csel fel sem fog tűnni, hiszen karfiollal is éppolyan finom köretet készíthetünk – csak épp kevesebb szénhidráttal!

“Krumplisaláta” karfiolból

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. A karfiolt aprítsd fel, majd sózva, borsozva és meglocsolva 2 evőkanálnyi olajjal tedd be 25 percre a sütőbe.
  3. A hagymát, a kaprot, a fokhagymát és a zellert aprítsd fel. A tojásokat vágd nagyobb darabokra.
  4. A joghurtot, a mustárt, a mézet, a zöldségeket, a fűszereket és a citromlevet keverd össze egy nagy tálban egy evőkanál olívaolajjal.
  5. Ha megsült a karfiol, hagyd kihűlni, és csak ezután keverd a salátába. Sózd, borsozd ízlés szerint, és tálald friss kaporral! Jó étvágyat!

Goodful

Exit mobile version