Csokis, habos és narancsos, ezt mind egyszerre tudja a Fanta szelet, amit nem is annyira a nagyi, inkább anyukánk készített minden szombaton, hogy a kedvünkben járjon. Azóta ott szerepel a kedvenc retró sütijeink között a Fanta-szelet, hiszen annyira édes és egyben friss, hogy lehetetlen neki ellenállni. A legkisebbek pedig egyenesen rajonganak a Fanta-szelet üdítős-pudingos, sárga rétegéért. Hiába, mi, magyarok vagyunk csak képesek arra, hogy a Fanta-szelethez hasonlóan, extrém hozzávalókból készítsünk süteményt, ami aztán évtizedeken át töretlenül nagy sikerű marad.
A Fanta-szelet titka
A Fanta-szelet sikere a narancsos ízében rejlik egyfelől, másfelől az állagában, hiszen ahhoz, hogy a Fanta-szelet tökéletesen nézzen ki, a narancsüdítős réteget megfelelően pudingosra kell főzni, hagyni kell rá bőven időt, hogy megszilárduljon, és így nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés.
A Fanta-szelet hozzávalói:
Csokoládés tészta:
- 3 ek liszt
- 3 ek cukor
- 3 db tojás
- 1 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Túrós krém:
- 10 dkg vaj
- 30 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
Fantás réteg:
- 4 dl Fanta vagy Mirinda üdítőital
- 4 dkg vaníliás pudingpor
- 3 ek porcukor
A Fanta-szelet elkészítése:
- A tojásokat kikeverjük a cukorral, egészen fehéredésig.
- A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral és a kakaóporral, majd a cukros tojáshoz adjuk.
- Összeforgatjuk csomómentesre, és egy sütőpapírral kibélelt 20×20 cm-es formába öntjük.
- 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
- Közben a vajat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az összetört túrót és az alaposan megmosott citrom reszelt héját.
- Ha a tészta megsült és kihűlt, rásimítjuk a túrós krémet.
- A pudingport csomómentesre keverjük pár evőkanál üdítőitallal, hozzáadjuk a cukrot, és a Fanta maradékával együtt felforraljuk, amíg sűrű krémet nem kapunk.
- Még melegen ráöntjük a túrós rétegre, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.
Fotó: Pinterest