Spenót a palacsintában? Igen!

nlc | 2017. Március 17.
Ha szeretnéd vitaminokkal, vassal és rosttal felturbózni a palacsintád, egyszerű a megoldás: keverj spenótot a tésztájába!

Ha a smoothie-dba már szemrebbenés nélkül kevered a spenótleveleket, nem jelent majd nagy megrázkódtatást a palacsinta tésztájához is hozzáadni párat! Mi mindenképpen arra buzdítunk, hogy ne sajnáld a spentótot a palacsintából, hiszen így még egészségesebbé teheted a reggelid: a spenót ugyanis rostot, vasat, kalciumot, A- és K-vitamint ad hozzá. Az íze miatt pedig egyáltalán nem kell aggódnod: ez az áfonyás-banános-spenótos palacsinta például egyenesen mennyei!

Áfonyás-banános-spenótos palacsinta

Hozzávalók:

 A banánöntethez:

Elkészítés:

  1. A spenótot, a banánt, az áfonyát, a tejet és a juharszirupot keverd össze turmixgépben. Öntsd át egy nagy tálba és üsd bele a tojást. Keverd össze alaposan.
  2. A lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport keverd össze, majd add a folyékony mixhez. Keverd össze az egészet, majd tedd félre.
  3. Egy vékonyan kivajazott serpenyőt hevíts fel, és amíg melegszik, készítsd el az öntetet: a pürésre nyomkodott banánhoz keverd hozzá a joghurtot és a tejet, egészen sima állagúra. 
  4. Kezdd el kisütni a palacsintákat: nagyjából egy-másfél percig süljön mindkét oldaluk. 12 darab lesz belőle.
  5. Egy adaghoz tégy 3 palacsintát egy tányérra, és locsold meg a banánszósz negyedével. Jó étvágyat!

Popsugar

Exit mobile version