Elsősorban az ázsiai ízek kedvelőinek ajánljuk ezt az illatos, fűszeres receptet, de azok is bátran kísérletezhetnek vele, akik kedvelik a gyümölcs-hús kombinációt. Ez a recept izgalmas ízeivel különleges vacsora lehet, ráadásul pepecselni sem kell vele: a narancsos csirke 25 perc alatt simán elkészül.
Hozzávalók:
A narancsos mártáshoz:
- 1 nagy narancs
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1,5 evőkanál barna cukor
- 1/2 evőkanál rizsecet
- 1 teáskanál friss reszelt gyömbér
- 1/4 teáskanál pirospaprika
- 1/2 evőkanál kukoricaszirup
A csirkéhez:
- 4 csirkecombfilé
- 1 nagy tojás
- 2 evőkanál kukoricaszirup
- só és bors
- 2 evőkanál olaj
- 4 csésze főtt rizs
- 2 szál póréhagyma felkarikázva
Elkészítés:
1. A narancs levét és egy evőkanál reszelt héját keverjük össze a szójaszósszal, barna cukorral, rizsecettel és a szósz többi hozzávalójával. Keverjük el alaposan, hogy a kukoricaszirup is elegyedjen, majd egy serpenyőben, kis lángon hagyjuk sűrűsödni! 3-5 perc alatt szép fényesnek kell lennie – ekkor vegyük le a tűzről, és tegyük félre!
2. A csirkét kockázzuk fel, a tojásból, kukoricaszirupból készítsünk keveréket, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk meg benne a csirkehúst!
3. Hevítsünk olajat, és süssük ki benne a tojásos keverékbe forgatott húst! Ha a csirke már átsült, öntsük le a narancsos mártást is, alaposan forgassuk bele a húst!
4. A csirkét rizzsel tálaljuk, szórjuk meg friss póréhagyma karikákkal!