25 perces narancsos csirke

nlc | 2017. Március 21.
Ázsiai ízek egyszerűen – kevesebb, mint 30 perc alatt! Illatozó narancsos csirke körettel.

Elsősorban az ázsiai ízek kedvelőinek ajánljuk ezt az illatos, fűszeres receptet, de azok is bátran kísérletezhetnek vele, akik kedvelik a gyümölcs-hús kombinációt. Ez a recept izgalmas ízeivel különleges vacsora lehet, ráadásul pepecselni sem kell vele: a narancsos csirke 25 perc alatt simán elkészül.

 

Hozzávalók:

A narancsos mártáshoz:

A csirkéhez:

Elkészítés:

1. A narancs levét és egy evőkanál reszelt héját keverjük össze a szójaszósszal, barna cukorral, rizsecettel és a szósz többi hozzávalójával. Keverjük el alaposan, hogy a kukoricaszirup is elegyedjen, majd egy serpenyőben, kis lángon hagyjuk sűrűsödni! 3-5 perc alatt szép fényesnek kell lennie – ekkor vegyük le a tűzről, és tegyük félre!

2. A csirkét kockázzuk fel, a tojásból, kukoricaszirupból készítsünk keveréket, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk meg benne a csirkehúst!

3. Hevítsünk olajat, és süssük ki benne a tojásos keverékbe forgatott húst! Ha a csirke már átsült, öntsük le a narancsos mártást is, alaposan forgassuk bele a húst!

4. A csirkét rizzsel tálaljuk, szórjuk meg friss póréhagyma karikákkal!

 

BudgetBytes

Exit mobile version