Nem hallottál még Anthony Bourdainről? Kizárt dolog! A New York-i születésű séf közel 20 éve robbant be a köztudatba, és lett világhírű, miután megjelentette A konyhafőnök vallomásai című, brutálisan őszinte könyvét az éttermek titkos világáról. A botránykönyv óta Bourdain felhagyott a szakácskodással, helyette gasztronómiai sorozatokban szerepel, és híres arról, hogy bármit megeszik.
Most a Tech Insider elnevezésű amerikai oldalnak beszélt arról, miért van se veled, se nélküled viszonyban a rántottával, és miért gondolja azt, hogy szinte mindenki elrontja a világ legnépszerűbb reggelijét. “A rántotta a tojásról szól, szóval, aki jót akar enni, jobban teszi, ha kihagyja belőle a tejet és a tejszínt is.”
A séf szerint a tökéletes rántottát előmelegített, de nem túl forró serpenyőben készítjük, olvasztott vajon, amibe a felvert tojást rögtön azután öntjük, ahogy elkészültünk vele. “Nagy hiba a tojást állni hagyni a sütés előtt” – mondja Bourdain, majd hozzáteszi, az sem mindegy, hogy a tojást hogyan keverjük. “Nem érdemes hatalmas lendülettel nekiveselkedni, mert a rántotta könnyen morzsálódik, úgy pedig nem tökéletes.”
Olvass még többet a rántottáról az NLCafé oldalán:
- Unod a rántottát? Próbáld ki az omlettet tekerve!
- Nem fogod elhinni, milyen titkos hozzávalótól lesz tökéletes a rántotta!
- A reggeli, amitől nem maradsz éhes: spenótos, quinoás rántotta