Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Unod a rántottát? Próbáld ki az omlettet tekerve!

Nem kell a tűzhely mellett álldogálni, csak összekeverjük a hozzávalókat, és mehet a sütőbe. Amennyire látványos, annyira egyszerű megcsinálni.

A Mom’s Dish nevű oldalon találtuk ezt a puccos omlettvariációt, amiért gürcölni sem kell a konyhában, és tökéletes hétvégi reggeli lehet belőle. Itt az alaprecept, a hozzávalókat variálhatjuk aszerint, hogy mi van éppen a hűtőnkben.

Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!

Hozzávalók:
• 8 tojás
• 2,5 dl tej
• 4 dkg liszt
• 1 közepes paradicsom apróra vágva
• 4 szelet sonka apróra vágva
• 1 lila hagyma apróra vágva
• 20 dkg mozzarella

1. Törjük fel a tojásokat egy tálba.

Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!
Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!

2. Adjuk hozzá a tejet, verjük fel, majd keverjük bele a lisztet is.

Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!

3. Öntsük az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg a zöldségekkel és a sajt felével. Süssük 175 fokon nagyjából negyed órát, vagy amíg a szélei már majdnem megszilárdulnak.

Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!

4. Szórjuk rá a sajt másik felét, és tegyük még vissza 2 percre.

Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!

5. Tekerjük fel az omlettet a rövidebb oldalánál a sütőpapír segítségével, tegyük egy tányérra és szeleteljük fel.

Unod az omlettet? Próbáld ki tekerve!

Melegen együk, addig a legjobb, amíg a sajt még olvad benne. Most sót és fűszert nem tettünk hozzá, mert elég ízt adott neki a sonka, de fűszerezni kell, ha kevésbé sós hússal sütjük.

Unod a rántottát? Próbáld ki az omlettet tekerve!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top