Helló tavasz! Készítsünk epres tiramisut!

nlc | 2017. Március 25.
Felejtsük el egy pillanatra az amúgy nagyon is felvillanyozó kávét és kakaóport és domborítsuk ki a pohárkrém friss és üde oldalát. Íme a legmenőbb olasz desszert nagyon tavaszi variációja: az epres tiramisu.

Az olasz konyha remekei nálunk is töretlenül népszerűek, hiszen a tiramisu, a bolognai és a pizza is kevés alapanyagból, gyorsan elkészíthetők otthon is. Az egyik legismertebb olasz desszert, a tiramisu pedig mostanra az egész világon elterjedt, így az interneten fellelhető tiramisu variációk száma is végtelen. A hardcore csokirajongók kedvence pedig a tiramisu-brownie hibrid lehet, ami komoly függőséget okoz.

Epres tiramisu a tavasz hírnöke

Hogy mitől tiramisu akkor ez az epres pohárkrém? A babapiskóta és a mascarponekrém természetesen megmaradt ebben a finomságban is, hiszen nem lehet az eredeti tiramisu receptből mindent kivenni, de az eperrel teljesen más fordulatot vesz a története.

Epres tiramisu hozzávalói:

Krémhez:

Eperszószhoz:

Összeállításhoz:

Az epres tiramisu elkészítése:

Exit mobile version