A brownie-t senkinek nem kell bemutatni: ez az isteni, ideális esetben belül folyós, kívül szilárd édesség a csokis desszertek királynője, most pedig végre van egy módszer, amivel még gyorsabban elkészíthetjük – serpenyős brownie:
Hozzávalók:
- 1/2 csésze sózatlan vaj
- 110 gramm + 1/2 csésze apró csokidarabka
- 40 gramm étcsokoládé felvágva
- 2 nagy tojás
- 1/2 csésze kristálycukor
- 1/4 csésze finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1/4 csésze karamelldarabka
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra!
2. Gőz fölött olvasszuk össze a vajat, a 110 gramm csokidarabkát és a 40 gramm étcsokit! Ha egyenletes a massza, tegyük félre!
3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a cukrot és a tojásokat! Adjuk hozzá a csokis keveréket is, keverjük össze!
4. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd fokozatosan adagolva keverjük a csokis masszához! Külön keverjük el a maradék csokidarabokat a karamelldarabkákkal és egy evőkanál liszttel, majd ezt is forgassuk a tésztába!
5. A tésztát oszlassuk el hőálló fém (és nem műanyag nyelű) serpenyő(k)be és nagyjából 25 perc alatt süssük meg az édességet!