Paradicsomban sült tojások reggelire

nlc | 2017. Március 30.
Mielőtt még azt gondolnád, "reggelire tojás... nagy ötlet", nézd meg, mennyire távol áll a rántottádtól ez a paradicsomban sült csoda!

A tojásban az a jó, hogy iszonyú sokoldalúan felhasználható reggeli-alapanyag, viszont a sokoldalúság sajnos legtöbbször kifulladni látszik a rántotta-tükörtojás-lágy tojás tengelyen. Ha szeretnénk tényleg feldobni a reggelit – úgy, hogy a végeredmény ráadásul szuperlátványos is legyen –, mindenképpen próbáljuk ki ezeket a paradicsomban sült tojásokat!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és az olívaolajjal kenjünk ki egy hőálló serpenyőt (amin lehetőleg nincs műanyag rész sem).

2. Egy éles késsel vágjuk le a paradicsomok tetejét (mondjuk fölülről az 1/3 részüknél) és egy kanállal kaparjuk ki a paradicsom belét – ebből lehet paradicsomszósz, vagy akár salsa is!

3. Helyezzük el a paradicsomokat egymáshoz közel az előkészített serpenyőben! Mindegyik paradicsomba üssünk bele egy tojást!

4. A tojások tetejére töltsünk 1-1 evőkanál tejet, és szórjuk meg parmezánnal! Sózzuk és borsozzuk!

5. Süssük készre a paradicsomokat 15-17 perc alatt! Tálaláshoz szórjuk meg friss zöld fűszerekkel!

 

PureWow

Exit mobile version