A tojásban az a jó, hogy iszonyú sokoldalúan felhasználható reggeli-alapanyag, viszont a sokoldalúság sajnos legtöbbször kifulladni látszik a rántotta-tükörtojás-lágy tojás tengelyen. Ha szeretnénk tényleg feldobni a reggelit – úgy, hogy a végeredmény ráadásul szuperlátványos is legyen –, mindenképpen próbáljuk ki ezeket a paradicsomban sült tojásokat!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 8 nagyobb paradicsom
- 8 nagy tojás
- 1/4 csésze tej
- 1/4 csésze reszelt parmezán
- só és bors
- 4 evőkanál friss zöld fűszer (például petrezselyem vagy bazsalikom)
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és az olívaolajjal kenjünk ki egy hőálló serpenyőt (amin lehetőleg nincs műanyag rész sem).
2. Egy éles késsel vágjuk le a paradicsomok tetejét (mondjuk fölülről az 1/3 részüknél) és egy kanállal kaparjuk ki a paradicsom belét – ebből lehet paradicsomszósz, vagy akár salsa is!
3. Helyezzük el a paradicsomokat egymáshoz közel az előkészített serpenyőben! Mindegyik paradicsomba üssünk bele egy tojást!
4. A tojások tetejére töltsünk 1-1 evőkanál tejet, és szórjuk meg parmezánnal! Sózzuk és borsozzuk!
5. Süssük készre a paradicsomokat 15-17 perc alatt! Tálaláshoz szórjuk meg friss zöld fűszerekkel!