Amikor pitét sütünk, vagy tésztát szaggatunk, elkerülhetetlen, hogy felesleges tésztadarabok maradjanak. Lehet, hogy kisgyerekként még jó buli volt betömni a maradék nyers tésztát, de van ennél egy sokkal jobb ötletünk! Hogy ne vesszen kárba a pitetészta, készíthetsz belőle isteni édesburgonyás minilepényeket is, s ezekből aztán igazán finom vacsora vagy délutáni nasi lehet a családnak. Mutatjuk, hogyan csináld!
Édesburgonyás minilepények
Hozzávalók:
6-8 darabhoz
- 140 g maradék tészta
- 1 ek. vaj
- 1 ek. fahéj
- 1 ek. cukor
A töltelékhez:
- 2 csésze édesburgonyapüré
- 3 ek. vaj
- 2 tojás
- 1 tk. vaníliaaroma
- fél tk. fahéj
- fél tk. szerecsendió
- 1/4 tk. szegfűszeg
- 1/4 tk. gyömbér
- 1/4 tk. só
- 1/4 csésze barna cukor
- 1/4 csésze cukor
- porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
- A maradék tésztát gyúrd össze, majd lapítsd ki. Kend meg vajjal, aztán a fahéj és a cukor keverékével. Szaggass belőle egy pohár segítségével korong formákat. Addig ismételd, amíg már nem marad a tésztából több.
- Az édesburgonyás töltelék összes hozzávalóját keverd össze kézi habverővel egy tálban.
- Kanalazz a tésztakorongokra egy-egy evőkanálnyit, majd boríts össze két tallért! A szélét villával nyomkodd össze. Kend meg a tetejét tojássárgájával.
- 200 fokos sütőben 20 percig süsd a lepényeket, majd a tetejükre szórj porcukrot. Jó étvágyat!