Isteni tejmentes sütőtökfondü

nlc | 2017. Április 11.
A hagyományos sajtfondü helyett készíts el egy könnyedebb, egészségesebb változatot: isteni mártogatós sütőtökből!

Kevés jobb dolog van egy forró, nyúlós sajtfondünél, de ha kicsit könnyedebb, kevésbé zsíros verzióra vágynánk, tökéletes lehet ez a sütőtökös változat. A sütőtökből krémes, ízletes mártogatós készülhet, ami tökéletesen passzol a többi zöldséghez – ráadásul ha csak kókusztejet használunk hozzá, még laktózmentes is lehet a fogás!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra! Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük bele a sütőtököt és dobáljuk mellé a hagymát és a fokhagymákat! Locsoljuk meg őket olívaolajjal, ízesítsük sóval és borssal, majd 25-30 perc alatt süssük puhára a tököt!

2. Ha a tök kicsit kihűlt, egy kanállal szedjük ki a húsát egy turmixgépbe, adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymákat is, majd pürésítsük össze! Kókusztejjel lazítsuk a keveréket, szerecsendióval és Cayenne-borssal ízesítsük!

 

PureWow

Exit mobile version