Bögrés mákos palacsinta – a holnapi reggeli

nlc | 2017. Április 14.
Holnap még nincs kalács, így valami mással készülünk reggelire. Egy isteni bögrés palacsintával, ami most mákos-citromos ízesítéssel készült.
Bögrés mákos palacsinta - a holnapi reggeli

Hozzávalók:

Nagyobb edénybe mérd ki a lisztet. Keverd hozzá a cukrot, a citromhéjat, a darált mákot, a sót és a sütőport. Egy másik edényben, lehetőleg robotgéppel keverd habosra a tejet a tojással, az étolajjal, a vaníliaaromával és a citromlével. Végül keverd a száraz hozzávalókhoz a tejes keveréket, ügyelve, hogy csomómentes legyen. A hagyományos palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kell kapnod.

Hagyd állni legalább 20 percet. Keverd össze ismét a bögrés palacsintát, ha szükséges, szódavízzel kissé hígítsd.

Olajjal kend ki a palacsintasütőt, forrósítsd fel, és egyenként süsd ki a palacsintákat.

 

Exit mobile version