Bárki örülne egy ilyen krémes felhőtortának – te is elkészítheted!

nlc | 2017. Április 17.
Nem véletlenül nevezték el ezt a csodás süteményt felhőtortának: ha megkóstolod, a mennyekben érzed majd magad!

Nem kell várnod se szülinapra, se esküvőre, hogy elkészítsd –  ez a habcsóktorta egy vasárnapi ebéd után is tökéletesen megállja a helyét! Máris mutatjuk, hogyan készül.

 Hozzávalók 8-10 főre:

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd add hozzá a sütőcukrot és a kukoricakeményítőt. Kis adagonként dolgozd bele robotgéppel.
  2. A kapott krémből formázz három egyenlő méretű kört egy sütőpapírral borított tepsiben (ha nem fér el egyben, akkor kettőben). Süsd 135 fokon egy órán keresztül.
  3. Az első lapra pakolj tejszínhabot és mindhárom gyümölcsből valamennyit. Erre jöhet a második lap, amit szintén kenj meg habbal és szórj rá gyümölcsöket. Díszítsd a maradékkal a torta tetejét. Már készen is vagy!

Forrás: Tasty

Exit mobile version