Nem kell várnod se szülinapra, se esküvőre, hogy elkészítsd – ez a habcsóktorta egy vasárnapi ebéd után is tökéletesen megállja a helyét! Máris mutatjuk, hogyan készül.
Hozzávalók 8-10 főre:
- 6 tojásfehérje
- 1 és 3/4 bögre sütőcukor
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 2 bögre tejszínhab
- 1/3 bögre cukor
- szilva, málna, eper
Elkészítés:
- A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd add hozzá a sütőcukrot és a kukoricakeményítőt. Kis adagonként dolgozd bele robotgéppel.
- A kapott krémből formázz három egyenlő méretű kört egy sütőpapírral borított tepsiben (ha nem fér el egyben, akkor kettőben). Süsd 135 fokon egy órán keresztül.
- Az első lapra pakolj tejszínhabot és mindhárom gyümölcsből valamennyit. Erre jöhet a második lap, amit szintén kenj meg habbal és szórj rá gyümölcsöket. Díszítsd a maradékkal a torta tetejét. Már készen is vagy!
Forrás: Tasty