Könnyed kókusztejes csicseriborsó-curry

nlc | 2017. Április 21.
A melegítő, gazdag fűszerekkel megpakolt curry ezúttal vega verzióban, csicseriborsóval készül!

Érdemes beruházni az egzotikusnak hangzó currypasztákra, hiszen rengetegféleképpen variálhatóak a belőlük készíthető curryk. Ilyesmit ma már szinte minden keleties ízeket árusító boltban találunk, többféle verzióban: van zöld és vörös curry is – nekünk az előbbire lesz szükségünk az alábbi recepthez. Mindenképpen próbáljátok ki a hétvégén – melegítő, laktató, fűszeres finomság!

 

Hozzávalók:

Elkészítés:

1. Egy nagyobb, magas falú serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát, a fokhagymát és a paprikákat! Adjuk hozzá a gyömbért is!

2. Adjuk hozzá a karfiolt és a fűszereket majd a currypasztát is – főzzük össze, hogy a fűszerek és a curry alaposan befedjenek mindent!

3. Adjuk a keverékhez a kókusztejet és forraljuk össze! Nyomjuk bele egy lime levét, majd keverjük bele a csicseriborsót és a zöldborsót is! Ízesítsük sóval és borssal!

4. A kész curryt friss korianderrel és karikára vágott újhagymával megszórva tálaljuk!

 

PureWow

Exit mobile version