Érdemes beruházni az egzotikusnak hangzó currypasztákra, hiszen rengetegféleképpen variálhatóak a belőlük készíthető curryk. Ilyesmit ma már szinte minden keleties ízeket árusító boltban találunk, többféle verzióban: van zöld és vörös curry is – nekünk az előbbire lesz szükségünk az alábbi recepthez. Mindenképpen próbáljátok ki a hétvégén – melegítő, laktató, fűszeres finomság!
Hozzávalók:
- 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma felkarikázva
- 1 kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
- 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 fej karfiol apróbb rózsákra szedve
- 2 teáskanál csilipor
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 3 evőkanál vöröscurry-paszta
- 1 konzerv kókusztej
- 1 lime félbevágva
- 1 konzerv csicseriborsó átmosva és lecsöpögtetve
- 1 csésze zöldborsó
- só és bors
- 1/4 csésze friss koriander
- 2 szál karikákra vágott újhagyma
Elkészítés:
1. Egy nagyobb, magas falú serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát, a fokhagymát és a paprikákat! Adjuk hozzá a gyömbért is!
2. Adjuk hozzá a karfiolt és a fűszereket majd a currypasztát is – főzzük össze, hogy a fűszerek és a curry alaposan befedjenek mindent!
3. Adjuk a keverékhez a kókusztejet és forraljuk össze! Nyomjuk bele egy lime levét, majd keverjük bele a csicseriborsót és a zöldborsót is! Ízesítsük sóval és borssal!
4. A kész curryt friss korianderrel és karikára vágott újhagymával megszórva tálaljuk!