Számodra is egy finom tésztánál kezdődik az ebéd (természetesen isteni pestóval és parmezánsajttal)? Megértjük, de a nyári bikiniformára gyúrásban nem biztos, hogy ez a fogás lesz a legnagyobb segítségedre. A finom ízekről így sem kell lemondanod: az avokádópestós cukkinitészta egy tésztaebéd élményét nyújtja, mennyeien friss ízekkel és egészséges tápanyagokkal. Egyszerű, könnyű, és a munkába is magaddal viheted. Már mutatjuk is!
Avokádópestós cukkinitészta
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 1 és 1/4 csésze bazsalikom
- 1/3 csésze víz
- 2 ek. citromlé
- 4 ek. fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 érett avokádó
- só, bors
- koktélparadicsom
- olívaolaj
Elkészítés:
- A cukkini két végét vágd le. Spirálozóval készíts belőle tésztát, vagy vágd fel nagyon vékony csíkokra!
- A bazsalikomleveleket, a vizet, a citromlevet, a fenyőmagot és a fokhagymát dobd aprítógépbe, és dolgozd krémesre! Ezután add hozzá az avokádót, egy csipet sót, majd járasd ismét addig a gépet, amíg krémes állagot nem kapsz.
- Az avokádópestót púpozd a cukkinitésztára, és az egészet kínáld meg egy pár szem koktélparadicsommal és egy löttyintésnyi olívaolajjal. Sózd, borsozd, és forgasd alaposan össze. Már készen is vagy, jó étvágyat!