Elég egy jó recept, hogy újra megjöjjön a kedved a tojáshoz! Ez az isteni tepsis lepény a füstölt lazactól lesz igazán laktató és különleges, amihez szuperül passzol a friss ízű kapor is. Próbáljuk ki egy ráérősebb hétvégi reggelen, vagy készítsük el könnyű vacsorának!
Hozzávalók:
- 1 és fél evőkanál vaj szobahőmérsékleten
- 12 tojás
- 1/3 csésze zsíros tej
- só és friss bors
- 1/4 csésze friss kapor, két részletben
- 1 és fél csésze kisebb darabokra vágott füstölt lazac
- 1/2 csésze krémsajt
- 1/2 lila hagyma apróra vágva
- 3 evőkanál kapribogyó
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy tepsit alaposan vajazzunk ki!
2. Egy nagyobb tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a zsíros tejet is! Ízesítsük sóval, borssal és a kapor felével!
3. Öntsük a tojást a tepsibe, és helyezzük el rajta egyenletesen a lazacdarabkákat. Morzsoljuk rá a krémsajtot is!
4. 15-17 perc alatt süssük készre a lepényt! Apróra vágott lila hagymával, kapribogyóval és friss kaporral megszórva tálaljuk!